top of page

TIPS & TRICKS

 

* Benadruk je sterke kanten door op die plek een wat meer opvallende kleur te dragen. Heb je mooie benen? Draag een broek die door z’n kleur of dessin als eerste de aandacht trekt.

Andersom: hou het qua kleur en print rustig voor je minder sterke kanten.

* Bedenk dat je in principe elke kleur kunt dragen, het gaat erom welke variant je kiest.

Zo heb je bijv. van rood: oranjerood, framboosrood, tomaatrood, brandweerrood.

Kies je nou de variant die aansluit bij je uiterlijke kenmerken, dan zal het je heel goed staan.

Welke varianten je moet hebben van al die kleuren ontdek je bij een kleurenanalyse.

                                                            

* Langer lijken? Kies dan de kleur van je schoenen (en sokken) in dezelfde kleur als je broek, dan kom je langer en slanker over.  

Dit effect krijg je ook door het contrast tussen bijvoorbeeld blouse en broek niet te groot te maken. Kies kleuren die wat in elkaar overlopen, dan ontstaat er meer één geheel en wordt het niet onderbroken door een horizontale lijn.

 

* Laat de kleur van je ogen terugkomen in je bovenkleding en/of oogschaduw.

Hierdoor zullen je ogen meer opvallen en gaan stralen. 

Heb je meerdere kleuren in je ogen? Dan kan je die allemaal toepassen.

Let wel op hoeveel warmte of koelte er in die kleur zit. Het kan ook zijn dat

je ogen van veraf een andere kleur hebben, bijv. blauw met een beetje geel

kan groen lijken. Die kleur groen is dan ook mooi voor jou. 

 

* Bouw je garderobe evenwichtig op met neutrale kleuren, regenboogkleuren en accentkleuren. 

Neutrale kleuren (zoals grijstinten, beigetinten, zwart en wit variaties) zijn vaak minder opvallend en vormen de basis. 

Combineer het met ‘echte’ kleuren, zoals rood, groen, geel enz.

Maak het af met accentkleuren, dit zijn vaak de wat pittiger kleuren die worden toegepast voor riem, tas, sjaal, sieraad enz. 

Kies wel de kleuren die bij jouw kleurtype passen.

 

* Heb je een zachte uitstraling? Draag dan geen hele felle kleuren want die gaan met je aan de haal. Dan ziet men eerst het kledingstuk en dan pas jou. En de bedoeling is juist dat het in evenwicht is, dan ontstaat er een mooi beeld. Wel kun je een wat pittiger kleur met mate toepassen, voor de accessoires bijv. (tas, riempje enz).

 

* Wees kritisch t.a.v. het dragen van zwart. Zwart is namelijk voor de meeste types te zwaar, het maakt hard in het gezicht. Zeker als je een licht en/of zacht type bent. Het is bij uitstek geschikt voor het Wintertype en dat is maar 1 van mijn 12 kleurtypes. 

Een goed alternatief is midden donkerblauw (voor het koele type) of donkerbruin (voor het warme type). En die kleuren kleden net zo slank af.

 

* Even geen inspiratie? Maak gebruik van de universele kleuren. Dat zijn kleuren die iedereen wel min of meer staan. Weliswaar niet zo goed als de specifieke kleuren voor jouw kleurtype, maar toch kun je hier altijd goed mee voor de dag komen. Dit zijn oa kiezelgrijs, taupe, gebroken wit, petrol, violet en jeansblauw.

* Weet je eenmaal welk kleurentype je bent? Zoek in je garderobe de juiste kleuren bij elkaar en ga combinaties maken. Zet die op de foto en plak die op je kast. Zo hoef je ’s morgens niet meer lang na te denken wat je aan zult trekken. 

ogen.png
jurk.jpg
Afbeelding1.jpg
bottom of page